Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ – ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

11 Φεβρουαρίου

Κτελ Σαλαμίνας facebook post (1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/02/2024 Τιμή εισιτηρίου: 23€

Ενδεικτικό Πρόγραμμα :

Ώρα συγκέντρωσης: 07:15πμ Σημείο συγκέντρωσης: Παλούκια

Αναχώρηση: 08:00 πμ από Παλούκια Ώρα συγκέντρωσης για επιστροφή: 18:30μμ

 

· Άφιξη στη Κρύα Λειβαδιάς 10:00-10:30 π.μ.

Η τοποθεσία προς Κρύας είναι ένα κομμάτι πράσινης όασης που δένει αρμονικά με το οικιστικό τμήμα προς πόλης προς Λιβαδειάς ευνοώντας έτσι την άμεση πρόσβαση των κατοίκων προς σε αυτή. Πάνω ακριβώς από τα τρεχούμενα νερά υπάρχει ένας πεζόδρομος όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό καφέ σας μαζί με την υπέροχη θέα. (Παραμονή 1ώρα και 30 λεπτά )

· Επόμενή μας στάση θα είναι στο πανέμορφο χωριό με τον καταρράκτη στις πλαγιές του Παρνασσού , Αγόριανη .

Η Αγόριανη ή αλλιώς Επτάλοφος είναι χωριό χτισμένο πάνω σε επτά λόφους , που ανά τα χρόνια έχει περάσει δύσκολα καθώς έχει καεί δύο φορές με τους κατοίκους του να το χτίζουν από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο πόλεμος .Κάνοντας μια βόλτα στο χωριό ,θα διαπιστώσετε πως είναι πνιγμένο στα πλατάνια, προς καρυδιές, στις κερασιές και στα έλατα ενώ τα τρεχούμενα νερά σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά ταβερνάκια συμπληρώνουν το υπέροχο σκηνικό. (Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό . Παραμονή 3ώρες και 30 λεπτά)

 

· Τελευταία μας στάση στο χωριό Πολύδροσος της ορεινής Φωκίδας.

Η Πολύδροσος ή Σουβάλα είναι κεφαλοχώρι του Παρνασσού στον νομό Φωκίδας και υπάγεται διοικητικά στον διευρυμένο Δήμο Δελφών. Βρίσκεται κτισμένη σε υψόμετρο 380 μέτρων προς βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού. Η Πολύδροσος έχει μια όμορφη πλατεία με πλατάνια στην οποία βρίσκεται ο ναός προς Κοιμήσεως προς Θεοτόκου και η τριπλή πέτρινη βρύση.Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το γλυκό σας μέσα στην υπέροχη φύση. Πριν φύγετε μην ξεχάσετε να πάρετε ντόπιο κρασί, κρέας και τυροκομικά προϊόντα.(Παραμονή 1ώρα και 30 λεπτά )

· Η εκδρομή μας φτάνει στο τέλος της και έτσι στις 18:30 μ.μ. θα συγκεντρωθούμε σε σημείο που θα συμφωνηθεί αυθημερόν ώστε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής .

 

· Θα επιστρέψουμε πίσω στο νησί μας με το ferry boat των 21:00 από Πέραμα προς Σαλαμίνα.

 

 

Καλό μας ταξίδι!!!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Φεβρουαρίου